Nog meer Intertoys-winkels gaan dicht: bekijk hier welke

'Investeerder Intertoys op daden beoordelen' ANP

De overname van Intertoys door het Portugese bedrijf Green Swan betekende al slecht nieuws voor een aantal Intertoys-winkels in Groningen en Drenthe. Donderdag werd bekend dat nog meer speelgoedwinkels de deuren gaan sluiten.

Vorige week woensdag kwam al naar buiten dat vestigingen in Stad (Folkingestraat), Leek en Delfzijl gingen sluiten in Groningen. In Drenthe waren dat de winkels aan de Derksstraat in Emmen en nog eentje in Klazienaveen.

Drenthe

In Emmen komt daar nu de vestiging aan de Picassopassage bij. Verder sluiten de winkel aan Het Haagje in Hoogeveen en die aan de Heerestraat in Roden. De Intertoys aan de Rondgang in Assen was al dicht.

Groningen

In Groningen sluit de Intertoys-winkel in Veendam. In Hoogezand gaat de winkel van Bart Smit in winkelcentrum de Hooge Meeren sluiten. Die winkel valt ook onder Intertoys. De Intertoys-winkel aan de Hoofdstraat in Hoogezand blijft open.

Franchise-vestigingen zijn blij

Dan zijn er nog de franchise-vestigingen van Intertoys. Daarvan zijn er zo'n honderd in Nederland. Zij zijn blij met de overname door Green Swan. ,,Vooral omdat Green Swan een bedrijf is met een speelgoedachtergrond. Ze weten hoe het werkt'', zei eigenaresse Anne-Marchien Venekamp van Intertoys in Stadskanaal al in  dit artikel .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe