Nog steeds vuil op A28: 'Tweede dag snelwegrally'

Smerige auto's door werkzaamheden A28. FOTO TWITTER/MARJAN2609

Honderden automobilisten die donderdagochtend over de Rijksweg A28 ter hoogte van De Punt reden, kunnen met hun auto linea recta door naar de wasstraat. Datzelfde geldt voor automobilisten die dat aan het eind van de middag en vrijdagochtend deden: de troep op de snelweg blijkt nog steeds niet helemaal opgeruimd.

Ter hooge van de wegwerkzaamheden die Rijkswaterstaat daar uitvoert, worden de passerende voertuigen ernstig vervuild. Er wordt een verstevigingslaag over het wegdek gelegd. Als er veel regent valt, kan die laag loslaten. De plaktroep belandt op de auto's die erover rijden.

Medewerkers van wasstraat Geling's in Groningen hebben hun handen vol aan de loslatende asfaltlaag: ,,We hebben zeker zestig tot honderd auto's gehad die over de A28 gereden zijn. We krijgen deze rommel er in de wasstraat niet eens af.'' Iedere automobilist krijgt het schoonmaakbonnetje mee, zodat ze het bedrag kunnen declareren bij Rijkswaterstaat . De medewerkers van de wasstraat geven alle automobilisten dringend dat advies.

Er is geen blijvende schade, waarschijnlijk. ,,Het kan er wel af, maar dan moeten we met zware middelen aan de gang, zoals diesel of WD40.'' Een vrachtwagenchauffeur die donderdag het spul op zijn truck kreeg, haalde diesel uit zijn tank. ,,Toen liep het er zo af'', aldus een wasstraatmedewerker. Het personeel van Geling's verwacht dat het de komende dagen nog druk blijft door het plakkende asfalt.

 

menu