Nominaties Drentse Talentprijs Cultuur bekend

Arjan Linker is genomineerd voor de Drentse Talentprijs Cultuur.

De Drentse vakjury heeft dinsdag de genomineerden van de Drentse Talentprijs Cultuur bekendgemaakt. Componist Arjan Linker, graffitikunstenaar Nicky Nahafahik en schrijfster Jante Wortel maken kans op 2500 euro.

De genomineerden zijn door de Drentse vakjury gekozen uit 78 aanmeldingen. Op 6 juni bepaalt de landelijke jury wie van de drie jonge Drentse kunstenaars er met de prijs vandoor gaat. De drie genomineerden zijn:

Arjan Linker uit Nieuw-Amsterdam:

loading

 

Schreef vorig jaar het muziekstuk Hadrian's Wall voor het Metropole Orkest. Voor elk instrument schreef de 16-jarige Linker een apart arragement. ,,Een bijzondere prestatie gezien zijn leeftijd", vindt de jury.

Nicky Nahafahik uit Hoogeveen:

Is graffiti-artiest. Onder de noemer 'Concrete Museum' wil de 35-jarige Hoogevener van elk stuk beschikbaar beton een kunstwerk maken. Daarmee heeft hij een duidelijk doel voor ogen: op die manier kan iedereen kan iedereen de kunst bewonderen en kunnen steden uitgroeien tot openluchtmusea. In 2015 werd Nahafahik genomineerd voor de Dutch Street Awards. ,,Een geweldige prestatie, zeker omdat de concurrentie in dit genre groot is", aldus de jury.

Jante Wortel uit Assen:

loading

De 19-jarige schrijfster van proza en poezie won vorig jaar de eerste prijs in de categorie Taal bij de landelijke finale van de Kunstbende. De jury vindt haar teksten heel 'eigen'.

De Talentprijs Cultuur is een iniatief om jongeren aan te moedigen zich door te ontwikkelen in kunstdisciplines. De Drentse jury bestaat uit Hilko Folkeringa (Theater de Nieuwe Kolk), Hannie Rijnierse (CBK Emmen), Evelien Huizenga (Biblionet Drenthe), Jan Stam (K&C) en Marjan Koekoek (RTV Drenthe).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe