Noord-Sleen pakt uit met vierjaarlijks feest

Slechts een keer in de vier jaar, dus als het zover is moet je wel uitpakken: het volksfeest in Noord-Sleen. Laat dat maar aan het dorp over.

Maandenlang is gewerkt aan de bouw van praalwagens. Liefst veertien wagens – veel voor een dorp van zo’n 560 inwoners – zijn vanavond en zondag te zien tijdens de optocht.

Donderdag legden verscheidene buurten de laatste hand aan de versiering van de brink. Zoals door Rikus-Harm Vrielink en Jan Dekker, getogen in een T-shirt met ‘Ik kom uut Noord-Sleen’. ,,Die heb ik ooit zelf laten maken, ook voor anderen. We zijn namelijk trots op ons dorp!’’

Geplande moordaanslag

Hoogtepunten? Voorzitter Erwin Stremmelaar noemt de geplande moordaanslag in het dorp. Of beter gezegd de dorpskrimi, geschreven door dorpsduizendpoot Roelie Lubbers. Morgenavond wordt het stuk opgevoerd in de feesttent. Maar ook wordt uitgekeken naar het kindercircus morgenochtend en de zeskamp. ,,En de stoelendans. We hebben er ooit wel eens over gehad om die te schrappen, maar dan krijg je grote problemen in het dorp. Het is een heuse traditie’’, vertelt Stremmelaar met een grote grijns. ,,De vorige keer deden 180 mensen mee. We gaan nu voor een nieuw record.’’ Zondag om 16.00 uur is het zover.

Tent vol

In de feesttent passen zo’n 450 mensen. Zeker op zaterdagavond zit de tent vol, verwacht Stremmelaar. ,,Het is een feest van en voor het dorp. Zowat iedereen doet mee.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.