Noordelijke rondweg Emmen afgeschoten

Aanpassing van afslag Emmen-Noord staat niet ter discussie. Politiek draagvlak daarvoor ontbreekt. Voor een noordelijke rondweg om Emmen idem dito.

Dat hebben de Drentse coalitiefracties per mail aan plannenmaker Piet Muijzert laten weten. Statenleden Johan Baltes (VVD), Hendrikus Loof (PvdA), Harm Henk Veldsema (CU) en Martin Kremers (CDA) hebben het alternatieve plan van de verkeersdeskundige uit Oude Pekela afgeschoten, zij het dat ze het wel mee willen nemen in het onderzoek dat er komt naar verbetering van de verkeersstromen tussen de regio Emmen en Groningen.

‘Er is iets aan de hand’

,,Ze snijden zichzelf in de vingers”, zegt Muijzert. Hij blijft zich afvragen waarom het nieuwe ongelijkvloerse kruispunt ter hoogte van de Slenerweg moet liggen in plaats van ombouw van de huidige afslag Emmen-Noord. ,,Er is iets aan de hand, maar ik weet niet wat.” Datzelfde gevoel bekruipt raadslid Henk Linnemann (Wakker Emmen). ,,Op de infodag in Klijndijk heeft niemand mij kunnen uitleggen waarom de variant Slenerweg de voorkeur verdient.”

Linnemann wil wethouder Bouke Durk Wilms voorstellen met de wethouders van Borger-Odoorn en Coevorden de kwestie bij gedeputeerde Henk Brink nog eens aan de orde te stellen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.