Noordenveld kan half miljoen extra uitgeven

Het gaat de gemeente Noordenveld weer naar den vleze. Naar verwachting houdt de gemeente dit jaar een half miljoen euro over om extra uit te geven.

De aantrekkende woningmarkt is een belangrijke oorzaak. In het nieuwbouwplan De Lange Streeken in Peize heeft de gemeente veel kavels verkocht, waardoor het gemeentelijk grondbedrijf winst heeft gemaakt op de ontwikkeling ervan. Ook heeft de gemeente aandelen verkocht en is er meer geld binnengekomen voor de uitvoering van de Wet Werk en Bijstand en voor het project Kolonie in Beeld in Veenhuizen. Wel viel de algemene uitkering van het Rijk tegen.

In totaal bedraagt het overschot 3,2 miljoen euro, maar het college van B en W wil het leeuwendeel gebruiken om de geslonken reserves weer wat aan te vullen.

De gemeenteraad praat volgende week woensdag over de financiën van de gemeente. Maar wethouder Gerrit Alssema (CDA) waarschuwt dat de fracties pas medio volgend jaar, als de financiële cijfers over dit jaar definitief zijn, kunnen bepalen waaraan ze de meevaller willen besteden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.