Noordenveld mogelijk regenbooggemeente

RODEN De gemeente Noordenveld wordt mogelijk regenbooggemeente: een gemeente die zich inzet voor de sociale acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders.

Burgemeester Klaas Smid heeft de gemeenteraad beloofd de mogelijkheden daarvoor te onderzoeken en daarbij ook zijn licht op te steken hoe de andere Drentse gemeenten daarmee omgaan. Die belofte gaf hij de gemeenteraad onder druk van een motie die GroenLinks, PvdA, D66 en Lijst Groen Noordenveld indienden. Noordenveld deed niet mee aan hijsen van de regenboogvlag op 11 oktober, de zogenoemde Coming Out Day. Die dag is uitgeroepen als ondersteuning voor de mensen die vanwege afwijkende seksuele geaardheid niet volwaardig worden geaccepteerd in de maatschappij.

Noordenveld heeft een verzoek om mee te doen aan die ondersteuning door de regenboogvlag te hijsen terzijde gelegd. Vooral omdat er heel veel van dergelijke verzoeken komen en de gemeente zich daarom liever beperkt tot de officiële vlaginstructies voor overheidsgebouwen. De motie is aangehouden in afwachting van het onderzoek dat de burgemeester gaat uitvoeren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.