Nordica: ‘Waardeloos weekend’ door geschrapte vluchten van en naar Eelde

Het toestel van Nordica op Groningen Airport Eelde. Foto: Archief DvhN

Luchtvaartmaatschappij Nordica heeft dit weekend vier vluchten tussen Groningen Airport Eelde en zowel München als Kopenhagen moeten schrappen.

In München gestrande passagiers moesten noodgedwongen via Schiphol terugkeren, met uren vertraging. Van Eelde naar München vliegen was niet mogelijk.

Directeur Sven Kukemelk van Nordica windt er geen doekjes om. ,,Het was een waardeloos weekend’’, verzucht hij. ,,Ik begrijp dat passagiers boos zijn en we bieden daarom onze welgemeende excuses aan.

Aan boord

Hoeveel passagiers gedupeerd zijn, kan Kukemelk niet zeggen. ,,Het is ons beleid om daar geen mededelingen over te doen omwille van privacy. Maar wat ik wel kan zeggen is dat de vluchten niet zijn gecanceld omdat er te weinig mensen aan boord zouden zitten.’’

Wat is er dan wel gebeurd? ,,Er hebben zich onverwacht drie bemanningsleden, onder wie twee piloten, ziek gemeld. We ondervonden daardoor problemen om een vervangende bemanning te mobiliseren.’’

Tot overmaat van ramp raakte een Nordica-toestel dat zaterdag terugkwam van Ibiza dusdanig beschadigd dat het tot na reparatie niet kan worden ingezet.

Kukemelk laat weten dat alles op alles wordt gezet om maandag met een ander toestel naar München te vliegen. Die vlucht zou geen vertraging moeten oplopen.

menu