Norg en Peize mogen uur langer feesten

Norg en Peize mogen komende zomer langer doorfeesten. De muziek in de feesttent mag tot twee uur 's nachts spelen in plaats van tot een uur.

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad nam woensdagavond een motie van die strekking aan tijdens de behandeling van het evenementenbeleid. Het gaat om de feestvierdaagse Norg en de feestweek Peize.

Voor alle feesten, ook de Rodermarkt, geldt wel dat het volume naar beneden moet: geen 90 decibel maar 85 decibel, gemeten op 25 meter van de muziek.

Daarmee komt de gemeenteraad grotendeels tegemoet aan de wensen van de exploitant Arnold Zwaneveld van de feesttent in Norg. Die pleitte tijdens vorige vergaderingen voor verruiming van de sluitingstijd van de feesttent.

Daarentegen moet camping Langeloërduinen in Norg een uur langer muziek dulden in het hoogseizoen. Wel kregen de organisatoren van de feesten het advies mee na twaalf uur de volumeknop verder naar beneden te doen.

Opmerkelijk was de verdeeldheid binnen de fractie Gemeentebelangen. Vijf van de zeven leden steunden de motie en stemden tegen het voorstel van hun wethouder Reint-Jan Auwema. De fractieleden Jos Darwinkel en Pierre Berghuis wilden het aantal decibels niet reduceren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.