OBS Gasselternijveenschemond alsnog in gevaar

De openbare basisschool De Peppel in Gasselternijveenschemond dreigt opnieuw te weinig leerlingen over te houden om te kunnen blijven bestaan. Deze keer is onvrede onder de ouders van leerlingen de oorzaak.

De school stond in 2008 ook al op de nominatie gesloten te worden, maar dat is door stevig protest van de ouders voorkomen. Toen was er alle reden voor een grote taart. Maar nu lijkt het leerlingental onder de 23 te zakken doordat ouders hun kind liever naar een school in Stadskanaal sturen.

Dat is volgens VVD-raadslid Bert Hofsteenge al het geval voor drie leerlingen en dreigen er nog eens negen dat voorbeeld te volgen. Hij maakte zijn zorgen over het voorbestaan van de school kenbaar in de raadsvergadering van donderdagavond. De directeur van het schooltje is vervangen door een interimmanager zonder dat dat de medezeggenschapsraad daar een stem in gehad zou hebben.

Wethouder Harry Dijkstra bevestigde het verhaal van het raadslid, maar meldde dat de gemeente zich niet heeft te bemoeien met de interne aangelegenheden van stichting Primah, die de school bestuurd. Over de reden van op non-actief zetten van de schooldirecteur zei hij geen informatie te hebben. Dijkstra meldde dat er komende week een gesprek staat gepland tussen schoolbestuur, schoolteam en ouders over de situatie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.