OM: Ondernemer uit Assen pleegde ontucht met puberjongens (die hij drank en geld gaf)

Een kinderlokker, zo noemt de officier van justitie een eigenaar (62) van een drankenhandel in Assen. De man ontkent stellig dat hij puberjongens heeft misbruikt.

Toch hebben drie jongens aangifte tegen de Assenaar gedaan. Ze hebben verklaard dat de man hen een baantje aanbood, geld en drank gaf. Werken hoefden ze nooit. De minderjarige jongens mochten Netflix kijken en kregen bier en sigaretten.

‘Je bent een lekker hapje’

Een jongen was 14 jaar en de andere twee waren 15 jaar toen de man zou zijn begonnen met seksueel lastig vallen. Dat zou zijn gebeurd tussen september 2016 en april 2017.

De slachtoffers hebben onafhankelijk van elkaar verklaard dat de man hen meerdere keren heeft betast. ,,Hij heeft mijn geslachtsdeel vastgepakt en likte aan mijn oor”, heeft een van de slachtoffers tegen de politie verteld. ,,Hij zei: ‘Je bent een lekker hapje’.”

Geprobeerd broek uit te trekken

De verdachte heeft honderden euro’s gestort op de rekening van het slachtoffer. ,,Dat geld vond ik wel makkelijk. Maar ik heb er wel veel spijt van dat ik het heb laten gebeuren.”

Een ander slachtoffer heeft verklaard dat de man aan zijn billen zat. ,,En hij zei: ‘Als ik meer van je kan genieten, krijg je meer geld’.”

Weer een andere jongen heeft de politie verteld dat de man heeft geprobeerd om zijn broek uit te trekken en dat hij hem vroeg om hem te pijpen.

Er zijn meer tienerjongens die zeggen dat de verdachte hen lastig viel. Zij hebben geen aangifte gedaan. Volgens de officier gaat het om elf pubers. De Assenaar noemt het onzin. De man vindt dat hij er in wordt geluisd. ,,Het is een grote vriendenkliek.”

Moderne variant van kinderlokken

De officier acht hem wel schuldig. ,,Dit is een meneer die zich specifiek richt op hele jonge jongens als werknemer”, zegt de officier. ,,Hij heeft ze gefêteerd, omdat hij meer van ze wilde. Dit is een moderne variant van kinderlokken.”

Dat de aangiftes een wraakactie zijn, noemt de officier ongeloofwaardig. ,,Voor een jongen is het heel moeilijk om te vertellen dat een oudere man aan zijn geslachtsdeel heeft gezeten. Dat is heel slecht voor zijn imago. Waarom zou hij dat verzinnen? Ik denk dat deze man pedofiele neigingen heeft en niet zo zuinig ook.”

Celstraf geëist

Voor het plegen van ontuchtige handelingen is een half jaar cel (helft voorwaardelijk) geëist. De officier vindt dat de man verboden moet worden om minderjarigen in dienst te nemen bij zijn drankenhandel. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.