OM eist 1,5 jaar cel tegen president No Surrender vanwege drugshandel in clubhuis Emmen (+video)

Tegen president Edwin K. (48) van motorclub No Surrender in Emmen is donderdag anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, geëist vanwege drugshandel in het clubhuis.

K. zou van 14 december 2014 tot en met 13 januari van dit jaar in speed en cocaine hebben gehandeld. De inwoner van Zwartemeer is volgens de officier van justitie twee jaar lang de huisdealer van de clubleden van No Surrender in Emmen geweest. De memberroom van het clubhuis is geruime tijd afgeluisterd door de recherche. Uit een deel van die gesprekken wordt duidelijk, zei de officier, dat K. de enige was die drugs verkocht in het clubhuis. ,,Drugsverkoop moet via de president heeft de verdachte gezegd.”

K. ontkent. De man verklaart dat hij zwaar verslaafd was aan speed en wel eens wat weg gaf aan clubleden van No Surrender. ,,Ik wilde geen geld van mijn brothers.” De officier vindt dat uit getuigenverklaringen, de afgeluisterde gesprekken en ander onderzoek blijkt dat hij in drugs heeft gehandeld. Hij zou volgens het OM met de handel in coke ruim 18.000 euro hebben verdiend. Dat bedrag moet hij van de officier betalen aan de Staat.

In de onderstaande video een reactie van advocaat Roy van der Wal.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.