OM gaat in beroep tegen vrijspraak verdachte aanranding 6-jarig meisje Hoogeveen

Er is wel genoeg bewijs dat een man (34) uit Hoogeveen verantwoordelijk is voor de aanranding van een 6-jarig meisje. Dat vindt het Openbaar Ministerie (OM).

Vrijspraak: Confrontatie aangerand meisje (6) Hoogeveen met beelden verdachte niet volgens regels
Lees verder

De man werd afgelopen dinsdag vrijgesproken, omdat er naar het oordeel van de rechtbank in Assen niet genoeg bewijs is dat hij verantwoordelijk is voor de aanranding van het kind in het Kinholtsbos in Hoogeveen. Het OM maakte donderdag bekend dat de officier van justitie in hoger beroep gaat tegen het vonnis. Zij vindt dat er genoeg aanknopingspunten zijn om de zaak aan het gerechtshof voor te leggen. Tegen de man was achttien maanden gevangenisstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk geëist.

Geslachtsdeel uit de broek

De man werd in maart opgepakt omdat hij in het Kinholtsbos in Hoogeveen een meisje zou hebben betast onder haar shirt en in haar kruis. Ook zou hij zijn geslachtsdeel uit zijn broek hebben gehaald. De Hoogevener is in december veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur en vijf maanden cel voorwaardelijk voor aanranding van twee meisjes in Zuidwolde. De man heeft dat bekend. Op een jurkje van een van de meisjes is zijn DNA gevonden.

De aanranding in Hoogeveen ontkent de man in alle toonaarden. Er is in deze zaak geen technisch bewijs, zoals DNA van de verdachte. Volgens de rechtbank is de verklaring van het meisje over de aanranding geloofwaardig. Maar naar het oordeel van de rechtbank is er onvoldoende bewijs dat de Hoogevener de dader is. Het OM is het daar dus niet mee eens. De man zat ruim vijf maanden in voorarrest. Hij is dinsdag vrijgelaten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.