OM: ict’er is drugsdealer en moet betalen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van 20 maanden geëist tegen een 32-jarige man uit Assen wegens drugshandel, witwassen en wapenbezit.

De verdenking is dat de man tussen mei 2012 en augustus 2014 in Assen in harddrugs heeft gehandeld. Bij zijn aanhouding was hij in het bezit van 5600 euro. Volgens het OM is dit drugsgeld. Ook werd in zijn woning een schietklaar vuurwapen gevonden.

Uit financieel onderzoek bleek dat er forse bedragen op de rekening van de man zijn gestort zonder dat hij daar een goede verklaring voor kan geven. Het gaat om ruim 32.000 euro. Daarnaast was de man volgens het OM in het bezit van dure Apple-computers. Het OM denkt dat hij de apparatuur met drugsgeld heeft gekocht.

'Wel inkomsten'

De man zegt dat hij wel inkomsten geniet, als ict’er. Hij repareert computers en bouwt websites. In het verleden bracht hij auto’s naar Schiphol wat hem 250 euro per rit opleverde. Ook zou hij bij de Jumbo hebben gewerkt.

Waarom de zaak pas na ruim drie jaar aan de rechtbank wordt voorgelegd, bleef onvermeld. De officier van justitie erkende dat ‘de redelijke termijn’ is overschreden: goed voor een strafkorting van twee maanden. Naast de geëiste celstraf wil het OM dat de Assenaar ruim 26.000 euro in de staatskas stort.

Uitspraak over twee weken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.