OM in beroep in zaak bejaarde ontuchtpleger uit Emmer-Compascuum

Het Openbaar Ministerie is in hoger beroep gegaan tegen het vonnis in de zaak van een 78-jarige ontuchtpleger uit Emmer-Compascuum. Hij is veroordeeld voor ontucht met een buurmeisje van 7 jaar.

De rechtbank legde hem 360 dagen cel op, waarvan 316 voorwaardelijk voor het plegen van ontucht met het meisje. Die straf is gelijk aan het voorarrest. De rechtbank heeft bepaald dat hij tijdens zijn proeftijd van drie jaar niet meer in Emmer-Compascuum mag komen en geen contact met het slachtoffertje en haar ouders mag zoeken. Ook moet hij begeleid gaan wonen.

Het Openbaar Ministerie had 30 maanden gevangenisstraf (helft voorwaardelijk) tegen de man geëist voor het misbruiken van twee 7-jarige meisjes die bij hem in de buurt woonden. Voor het misbruiken van de oudste van de twee is te weinig bewijs, oordeelde de rechtbank. Het andere meisje heeft hij volgens de rechtbank tussen juli vorig jaar en april dit jaar twee keer betast. Hij lokte haar met snoep en knuffels. Dat heeft de man zelf ook bekend.

Het OM is het niet eens met het vonnis van de rechtbank en legt de zaak daarom voor aan het gerechtshof. De officier van justitie acht beide gevallen van ontucht bewezen. Het OM stelt ook dat de man bij het oudste meisje veel verder ging dan hij heeft toegegeven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.