OM onderzoekt geweld tegen inbreker

Was het zelfverdediging of was er sprake van buitenproportioneel geweld? Een echtpaar uit Steenwijk overmeesterde afgelopen weekend een inbreker uit Havelte. Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt niet alleen de rol van de inbreker, maar ook die van het echtpaar.

De man (39) en de vrouw (27) betrapten in de nacht van vrijdag op zaterdag een 32-jarige inbreker uit Havelte in hun huis aan de Hendrik van Steenwijck de Oudestraat. Er ontstond een vechtpartij, waarbij de insluiper een mes trok en de vrouw in de hand stak. Ook haar man (39) raakte gewond, aan zijn nek.

Rake klappen
De inbreker kreeg rake klappen van de man en was er het minst aan toe. De Havelter werd in bedwang gehouden totdat de politie kwam. Hij is net als het echtpaar afgevoerd naar ziekenhuis. De man en vrouw konden na behandeling naar huis, de insluiper moest er blijven.

Boekje te buiten?
Het OM wil weten of de man de huizes zijn boekje te buiten is gegaan door de inbreker flink toe te takelen. Wie aangevallen wordt, mag zich verweren (noodweer), als het geweld maar gepast is. In deze situatie speelt nog meer dat de kinderen ook thuis waren. Het OM hoopt over een paar dagen uitsluitsel te geven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.