Politie in Hoogersmilde op avond schietpartij.

OM: verdachte dodelijke schietpartij recreatiepark Hoogersmilde heeft bekend dat hij op slachtoffer heeft geschoten

Politie in Hoogersmilde op avond schietpartij.

De doodgeschoten man (32) op recreatiepark De Horrebieter in Hoogersmilde en de verdachte van de moord op dit slachtoffer kenden elkaar volgens het OM uit de drugswereld. De moordverdachte (36) uit Leiden zou vanaf juni 2020 tot aan de avond van de dodelijke schietpartij in xtc en cocaïne hebben gehandeld in onder meer Hoogersmilde.

Officier van justitie Henk Mous zegt dat de verdachte heeft bekend dat hij de bewuste avond, maandag 9 november 2020, op het slachtoffer heeft geschoten. Hij werd twee dagen later in Leeuwarden opgepakt. De rechtbank heeft dinsdag op de eerste openbare zitting in de strafzaak besloten dat hij nog zeker drie maanden in voorarrest blijft. De verdachte en zijn advocaat waren niet bij de zitting aanwezig.

De man wordt verdacht van moord of gekwalificeerde doodslag. Dat laatste houdt in dat het slachtoffer om het leven zou zijn gebracht om een ander misdrijf te verhullen. Omdat het onderzoek nog in volle gang is, is het Openbaar Ministerie terughoudend met informatie.

Verhoor over resultaten reconstructie

Volgens de officier van justitie is begin december een reconstructie gedaan om verschillende scenario’s van het verloop van de schietpartij in kaart te brengen. Dat is gebeurd aan de hand van sporen en verklaringen van de verdachte en getuigen. Binnenkort wordt de man in een verhoor met de resultaten van de reconstructie geconfronteerd.

Of er de bewuste avond sprake was van een uit de hand gelopen drugsdeal, wil de officier nog niet zeggen. De 36-jarige inwoner van Leiden wordt er ook van verdacht dat hij tussen 1 juni en 9 november in Hoogersmilde heeft gehandeld in cocaïne en xtc. Hij deed dat volgens de officier samen met anderen. Of het slachtoffer samen met hem in drugs dealde, wil de officier bevestigen noch ontkennen.

Ter plekke overleden

Het slachtoffer woonde, zo stellen getuigen, een half jaar in een chalet op het recreatiepark aan de Jannes Brugginkweg in Hoogersmilde. Hij zou de bewuste avond samen met iemand anders in een auto het park zijn opgereden. Kort daarna werden schoten gehoord. Het slachtoffer overleed ter plekke in de auto. Wanneer de strafzaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu