OM wil moeder Sharleyne tot strafzaak in cel (+video)

Officier van justitie Pieter van Rest blikt terug op de zaak Sharleyne en gaat in waarom de moeder aangehouden is op verdenking van moord dan wel doodslag.

Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, blijft de 37-jarige moeder die verdacht wordt van moord of doodslag op haar dochter Sharleyne (8) in hechtenis tot aan de rechtszitting.

De zitting dient naar verwachting pas in januari.

Of de 37-jarige vrouw zo lang in hechtenis blijft is de vraag. De rechter-commissaris beslist uiteindelijk over haar voorarrest.

De vrouw wordt verdacht van moord dan wel doodslag.

De galerijflat in Hoogeveen waar Sharleyne woonde. Foto: ANP

Er is nieuw bewijs dat de moeder van Sharleyne betrokken is bij de dood van haar 8-jarige dochter. De 37-jarige vrouw uit Hoogeveen is deze week opgepakt.

De vrouw wordt sinds dit voorjaar verdacht van de moord op het meisje. Maandag is zij gearresteerd. De officier van justitie gaat de rechter-commisaris vragen om haar voor langere tijd vast te zetten. Aanleiding voor die beslissing is nieuw bewijsmateraal, waaronder een nieuw forensisch rapport van sporenonderzoek. De vrouw wordt hierover de komende dagen verhoord.

Eerder opgepakt

Sharleyne Remouchamps is in de nacht van 7 op 8 juni 2015 dood gevonden onderaan de flat in Hoogeveen, waar zij met haar toen 35-jarige op de tiende verdieping woonde. De vrouw werd direct opgepakt, maar na drie dagen weer vrijgelaten. Twee maanden later kwam het Openbaar Ministerie (OM)tot de conclusie dat niet kon worden vastgesteld of het meisje is gesprongen, gevallen of gegooid. Het onderzoek werd gesloten.

De vader van Sharleyne, Victor Remouchamps, vocht die beslissing aan bij het gerechtshof. Het stel was al enige tijd uit elkaar toen het meisje overleed. De vader is overtuigd dat zijn ex verantwoordelijk is voor de dood van het kind. Ook het gerechtshof kwam in maart tot de conclusie dat de moeder vervolgd moet worden voor moord of doodslag op Sharleyne.

Forse tik voor OM

Dat was een forse tik voor het OM dat tot dan toe bleef volharden dat alle mogelijkheden waren onderzocht. Na de uitspraak van het hof moest het onderzoek worden heropend.

De vrouw is deze zomer een paar keer verhoord. Zij is toen zelf op verzoek van de politie naar het bureau gekomen. Of zij verklaringen heeft afgelegd, is niet duidelijk. Tot aan de uitspraak bij het hof, heeft de moeder een beroep gedaan op haar zwijgrecht.

Haar advocaat Paul van Jaarsveld is op dit moment niet bereikbaar voor commentaar. Eerder wilde de advocaat niets zeggen over het nieuwe onderzoek naar de moeder van Sharleyne. Hij mag aanwezig zijn bij de verhoren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.