Officier eist toezicht en cel voor kindermishandeling Nieuw-Buinen

De hele buurt in Nieuw-Buinen was in rep en roer door een ruzie in en om de woning bij een Somalische familie”, zei de officier van justitie. De 43-jarige vader van het gezin stond dinsdag op verdenking van kindermishandeling voor de rechtbank.

De officier van justitie acht bewezen dat de twee dochters van dan 17 en 18 jaar en hun moeder door hun stomdronken vader en echtgenoot zijn mishandeld. Dat gebeurde 24 februari vorig jaar binnen en buiten de huurwoning die het gezin, met zeven kinderen, in Nieuw-Buinen bewoont.

Stokslagen

De officier: ,,Een buurvrouw zag dat de oudste dochter en de vrouw door de man achterna werden gezeten en geslagen. Als de politie komt, gaat de buurvrouw mee de woning in. Zij ziet de jongere zus in elkaar gedoken zitten in de huiskamer.” De officier vindt dat ook bewezen kan worden dat de meisjes en een jongere broer tussen 2013 en 2015 vaker zijn mishandeld. De kinderen werden volgens haar geregeld geslagen met een stok. ,,Dat blijkt uit meerdere verklaringen van de slachtoffers en de moeder. Ook zijn in de woning gaten in de muur gevonden op de plek waar de kinderen moesten gaan staan en als ze stokslagen kregen.”

Toezicht

De man heeft een maand in voorarrest gezeten. Volgens de officier van justitie blijkt uit reclasseringstoezicht dat de man al anderhalf jaar geen alcohol meer drinkt. ,,We zijn een behoorlijke tijd verder. De situatie binnen het gezin is duidelijk verbeterd.”

Tegen de man is een celstraf van 180 dagen, waarvan 150 dagen voorwaardelijk geëist. Als bijzondere voorwaarde is daarbij opgelegd dat hij tijdens een proeftijd van twee jaar onder reclasseringstoezicht moet blijven. ,,Daarnaast mag hij geen alcohol drinken en moet hij meewerken aan urinecontroles.” Uitspraak over twee weken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.