Officier van justitie: seks Emmenaar (toen 19 jaar) met vriendin (14) is ontucht

Rechtbank Assen.

Tegen een 21-jarige Emmenaar is een werkstraf van 150 uur geëist voor het plegen van ontucht bij een destijds 14-jarig meisje. De verdachte en het meisje hadden een relatie met elkaar toen hij 19 jaar was. Haar ouders deden aangifte toen zij ontdekten dat hij seks met haar had gehad.

De ontucht zou hebben plaatsgevonden tussen april en september 2018. Ze hadden twee keer seks met elkaar en stuurden elkaar ook naaktfoto’s. Die zijn op haar telefoon gevonden. De Emmenaar zei bij de rechtbank dat hij niet wist dat het strafbaar was om met een meisje onder de zestien jaar seks te hebben.

‘Leeftijdsverschil is te groot’

De officier van justitie legde uit dat seks met iemand van deze leeftijd juridisch gezien strafbaar is. ,,Daarvoor gelden wel bepaalde criteria. Als sprake is van een gelijkwaardige relatie en een niet te groot leeftijdsverschil wordt het anders beoordeeld. Dat is hier naar mijn mening niet het geval. Het verschil van leeftijd is toch te groot. Ik vind dat de verdachte een strafbare dader is.”

Naast de werkstraf is tegen een maand voorwaardelijke jeugddetentie geëist tegen de man. De Emmenaar benadrukte dat hij nooit het gevoel had dat hij iets tegen haar zin deed. Dat wordt hem ook niet verweten. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

menu