Olivier krijgt hoofdrol in oude dierenpark

Olivier Slebos speelt in september de hoofdrol in het theaterstuk ‘Onderweg naar later’ op de savanne van het oude dierenpark in Emmen.

De 14-jarige scholier uit Groningen deed zaterdag succesvol auditie in de dansstudio van Shirelle Kleefman in Emmen. Olivier zal samen met acteur Albert Secuur de hele voorstelling spelen en dansen. Onderweg naar later wordt van 1 tot en met 4 september opgevoerd.

Onderweg naar later is het vervolg op Walkyre Echo’s (2011) en Terugkeer naar Gaia (2014), twee multimediale theatervoorstellingen geschreven door beeldend kunstenares Geke Hoogstins, over de oorsprong van de aarde en het Drentse landschap in het bijzonder, opgevoerd in haar eigen achtertuin in Eext. Secuur speelde ook in het tweede deel een hoofdrol.

,,Prachtig dat we nu dit derde deel op zo’n mooie locatie kunnen spelen’’, zegt Secuur. ,,Bij Geke in de achtertuin, dat was al bijzonder. Ik vind die openluchtlocaties heel mooi om te doen. Maar de oude dierentuin. Midden in de stad en toch besloten. Heel mooi.’’

Secuur, Hoogstins en choreograaf Selmar Jurian waren zeer te spreken over het acteertalent van de jonge Olivier, die een monoloog had voorbereid en een scène speelde met Secuur. ,,Hij deed het heel goed’’, zegt Secuur. ,,Hij pikte vooral de aanwijzingen die we gaven meteen op, hoefde er niet over na te denken. Zo werkt theater.’’

Nadat hij ook met de auditie voor de dansers had meegedaan, kreeg Olivier te horen dat hij in zijn zomervakantie stevig moet repeteren voor de twee uur durende voorstelling. ,,Echt heel cool. Ik ben hier echt zo blij mee’’, zei hij, terwijl Hoogstins hem een knuffel gaf en Secuur een high five.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.