Olympisch kampioene Beezie Madden op bijveld in De Wijk

DE WIJK Niemand minder dan olympisch kampioene Beezie Madden maakt pinkstermaandag haar opwachting bij het concours hippique in De Wijk.

Wie denkt dat Madden, die met het Amerikaanse springteam in Athene (2004) en Peking (2008) goud won, op Drentse bodem uitkomt in de hoogste ZZ-klasse, heeft het mis. De Amerikaanse amazone start in de M-klasse. Niet op het hoofdveld, maar in een bijring.

,,Alle toppers hebben niet alleen toppaarden, maar ook paarden, die nog onervaren zijn en nog veel moeten leren. Ook met die paarden rijden ze wedstrijden. Dat is bij Beezie Madden ook het geval en wij zijn in elk geval heel blij met haar komst. Het is absoluut een aansprekende naam’’, zegt voorzitter Jan Lubberink.

Terwijl Nederlandse toppers zoals Willem Greve en Lennard de Boer maandag hun kunsten vertonen op het hoofdterrein, moet Madden het doen met een bijrol. Lubberink: ,,Zij komt echt naar De Wijk als training voor haar paard.’’

Het Pinksterconcours in De Wijk is vandaag begonnen, gaat morgen verder en wordt maandag afgesloten met de strijd om de Van Spijker Infrabouw Prijs.

Madden heeft overigens goede herinneringen aan de gemeente De Wolden. Twee jaar geleden won zij het internationaal concours hippique in het naburige Veeningen. Toen wel in de hoogste klasse.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.