Ombudsman berispt politie Noord-Nederland

De korpschef van politie-eenheid Noord-Nederland is door de Nationale Ombudsman op de vingers getikt. Aanleiding hiervoor is een klacht van een motorrijder, die in 2013 na een eenzijdig ongeluk arbeidsongeschikt raakte. De politie weigerde van dit ongeluk proces-verbaal op te maken.

De motorrijder reed op 25 juni 2013 in Midden-Drenthe over een landweg. Midden op de weg lag een strook modder, waardoor de motorrijder slipte. Aan het ongeluk hield de man gebroken ruggenwervels, gebroken ribben, gekneusde organen en een verbrijzelde schouder over. Hij raakte arbeidsongeschikt.

De politie weigerde, ondanks verschillende expliciete verzoeken van de motorrijder en zijn zus, proces-verbaal op te maken van het ongeluk. Het was hierdoor voor de motorrijder onmogelijk om na te gaan wie voor de modder verantwoordelijk was en op wie hij zijn letsel kon verhalen.

De Nationale ombudsman vindt dat de politie op het verzoek van de motorrijder had moeten ingaan. ,,De politie heeft gehandeld in strijd met het redelijkheidsvereiste.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.