Omgebrachte Djamila uit Hoogeveen was toch bekend bij jeugdzorg

Het omgebrachte meisje Djamila (12) uit Hoogeveen was toch bekend met jeugdzorg. Dat blijkt uit een evaluatie van de gemeente over de dramatische zaak.

Djamila en haar ouders kregen in 2015 en 2016 jeugdzorg van Ambiq, een instelling die gezinnen met problemen ondersteunt.

Burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen communiceerde de dag na de moord op het meisje op 14 oktober vorig jaar, dat het gezin niet bekend was bij jeugdzorg. In 2017 kreeg het gezin geen hulp.

Veel druk

Uit de evaluatie naar de rol van de gemeente in deze zaak blijkt er veel druk werd ervaren om duidelijk te geven of er wel of niet sprake was van jeugdzorg. Er wordt betwijfeld of de rol van jeugdzorg wel naar buiten gebracht moet worden als daar nog geen 100 procent zekerheid over is.

Djamila Marissen werd 14 oktober door haar stiefvader, een 46-jarige Hoogevener, omgebracht. Hij wurgde haar nabij Punthorst, in de omgeving van Staphorst. Hij reed met het meisje naar het politiebureau aan de Balkengracht in Assen. Agenten troffen het meisje dood aan op de achterbank.

De man is aangehouden en zit sindsdien vast. De dood van Djamila had grote impact in Hoogeveen. Vrienden van de familie organiseerden een stille tocht door de plaats.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.