Omgekomen militairen pas na weekeinde terug in Nederland

De lichamen van de in Mali omgekomen militairen van de luchtmobiele brigade in Assen komen dit weekeinde nog niet naar Nederland.

Een woordvoerster van het Defensie zegt er onvoldoende vliegtuigen beschikbaar zijn om de kisten met de stoffelijke overschotten over te vliegen. ,,Na het weekeinde zijn er meerdere beschikbaar. We willen het in een keer goed doen.”

Sergeant Henry Hoving (29) uit Winschoten en korporaal Kevin Roggeveld (24) uit Groningen kwamen woensdag om het leven tijdens een schietoefening met een mortier bij Kidal, in het noordoosten van Mali. Een derde militair raakte zwaargewond bij het incident.

Alle drie maakten deel uit van de mortiergroep van de luchtmobiele brigade in Assen. Ze nemen deel aan de VN-missie Minusma in Mali. Nederland levert daarvoor 400 militairen, voor het overgrote deel mariniers en commando’s. De groep uit Assen is met 15 man toegevoegd aan deze elitetroepen.

De omgekomen rode baretten worden vanuit Mali ingevlogen op militaire vliegbasis in Eindhoven en daarna overgedragen aan de familie. Of de uitvaarten van de militairen met militaire eer gepaard gaan, is nog niet bekend.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.