Omgekomen persoon Emmer-Compascuum is bewoner (72); brand opgelaaid

De politie heeft bevestigd dat het dodelijke slachtoffer bij de woningbrand aan de Streng in Emmer-Compascuum dinsdagochtend de 72-jarige bewoner is. De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand. Dinsdagavond laaide de brand opnieuw op.

Brandweerlieden zijn met meerdere voertuigen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Vermoedelijk zijn smeulende resten de oorzaak van de brand.

Een 53-jarige bewoonster van het huis is dinsdag aangehouden. Zij was volgens haar buren gescheiden van het slachtoffer, maar woonde waarschijnlijk sinds kort weer samen met de man.

Hummel was gepensioneerd. Tot 2009 stond hij op de loonlijst van werkvoorzieningschap EMCO. Hij werkte tot 2009 in Klazienaveen in het tuinbouwcomplex.

Inmiddels is het slachtoffer uit de woning gehaald. De vrouw wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de brand. Vanwege haar verwondingen is ze eerst overgebracht naar het ziekenhuis. Ook haar 29-jarige zoon is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is geen verdachte. Beiden hebben brandwonden.

Alle bewoners van het blok rijwoningen zijn geëvacueerd en opgevangen in dorpsgebouw De Deele. De gemeente Emmen heeft voor opvang gezorgd. In de loop van de dag kan bijna iedereen terug naar de woning. Alleen de bewoners van het huis naast de uitgebrande woning, een gezin met twee kinderen van 5 en 8 jaar, kan niet terug. Met woningcorporatie Lefier wordt overlegd over vervangende woonruimte voor hen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.