Omwonenden AZC Oosterhesselen voelen zich gepasseerd

De gemeente Coevorden gaat bij een deel van de omwonenden van het AZC in Oosterhesselen langs om te praten over de mogelijke zorgen over de komst van het AZC. Bewoners die geen uitnodiging hebben gekregen voelen zich gepasseerd.

Fout

Ina Berends is verbaasd en schrijft namens de achtergestelde bewoners in een brief aan de gemeente: ,,Naar onze mening gaat Coevorden opnieuw de fout in; men gaat selectief te werk.’’ Berends vraagt zich verder af waarop de selectie is gebaseerd.

Wethouder Joop Brink (PvdA) geeft aan dat de groep van omwonenden bestaat uit dertig adressen waarvan er tien steekproefsgewijs worden bezocht. Door bij de mensen thuis langs te gaan, hoopt het college mensen te spreken die zich nog niet eerder hebben laten horen. ,,Niet iedereen spreekt gemakkelijk in een groep en niet iedereen voelt zich geroepen zijn of haar mening te ventileren’’, laat de wethouder in een schriftelijke reactie weten.

Vergunning

In het asielzoekerscentrum komen in eerste instantie 150 asielzoekers. Dat aantal wordt na verloop van tijd en in overleg met omwonenden en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) uitgebouwd tot maximaal 400. Het AZC komt op het voormalige conferentieoord Overcinge De Klencke. Wanneer ze komen is nog niet bekend. Brink: ,,We verwachten volgende week meer te kunnen melden over de aanvraag voor de omgevingsvergunning.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.