Omwonenden Larikspark bereid tot meewerken

Zestig procent van de bewoners rond het Larikspark in Assen is bereid zelf de handen uit de mouwen te steken om verbeteringen tot stand te brengen.

Nog eens 17 procent geeft aan wel te willen helpen maar dit door tijdgebrek niet te kunnen. Dat blijkt uit de enquête die door een initiatiefgroep van zeven bewoners op 1400 adressen is bezorgd. Vijftig mensen hebben zich via de enquête al ongevraagd als vrijwilliger aangemeld. De initiatiefgroep is daarover zeer verheugd.

Representatief

Van de 1400 formulieren kwamen er 190 ingevuld terug, 13,6 procent. De initiatiefgroep vindt dat de antwoorden op de vragen daarmee representatief genoemd mogen worden. De gemiddelde bewoner van Lariksbos is redelijk tevreden zo blijkt.

Zo vindt 63 procent het voorzieningenniveau in de wijk op orde, is 65 procent tevreden over de verlichting en heeft vrijwel niemand last van ruzie of herrie in de buurt.

Zorgelijk

Het comité noemt het wel zorgelijk dat 23 procent van de mensen aangeeft zich op bepaalde plaatsen in de wijk niet helemaal veilig te voelen. Meer dan de helft van de respondenten vindt bovendien de verkeersveiligheid een steen des aanstoots. Er zou vaak (veel) te hard gereden worden.

De initiatiefgroep wil de uitkomsten van het onderzoek met de gemeente bespreken en samen met bewoners werken aan de oplossing van knelpunten. Een van de zaken die hoog op de verlanglijst staat is een eigen buurthuis. Het Lariksbos had ooit buurthuis de Steiger. Veel inwoners missen die voorziening.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.