Omwonenden Yderholt boos op gemeente

Omwonenden van het Yderholt bij Vries hebben de gemeente Tynaarlo een boze brief geschreven vanwege de ontwikkelingen met landgoed De Vier Jaargetijden.

Wethouder Miriam Engels (D66) is verbaasd over de brief, omdat er volgens haar geen actuele aanleiding voor is. Ze wil binnenkort het gesprek aan gaan met de omwonenden.

Stichting Het Drentse Landschap is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het landgoed. Die plaatst bomen en vormt landbouwgrond om tot natuurgebied. Volgens de omwonenden heeft ondernemer Egbert Dorenbos echter samen met de stichting een gesprek gehad met de gemeente, waarbij gepraat zou zijn over de combinatie tussen natuurgebied en het landhuis dat Dorenbos er wil vestigen. De gemeente zou natuurontwikkeling als voorwaarde hebben gesteld om een landhuis te kunnen realiseren.

De bewoners stellen dat de gemeente verzuimd heeft hen van die ontwikkelingen op de hoogte te stellen. Volgens Engels is er geen sprake van een plan voor een landhuis. ,,In een gesprek hoop ik de onrust weg te kunnen nemen.''

Het plan voor een landhuis speelt al geruime tijd. De omwonenden vrezen dat dit hun uitzicht op de fraaie landerijen zal belemmeren. Dorenbos verklaarde onlangs dat hij met de omwonenden zal overleggen als hij een landhuis wil gaan bouwen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.