Omwonenden Zuiderpark in Hoogeveen zijn overlast jeugd beu

Bewoners rond het Zuiderpark in Hoogeveen hebben de gemeente een brief gestuurd over overlast door jongeren. In mei en juni kreeg de politie elf meldingen.

Het CDA stelde er donderdagavond bij monde van raadslid Hilma Mastwijk vragen over. ,,Dit lijkt een structureel probleem waarbij ingegrepen moet worden’’, vond Mastwijk. Ook vroeg ze zich af waarom de politie niets doet, ondanks signalen van bewoners.

Volgens burgemeester Karel Loohuis wordt er wel degelijk actie ondernomen om de overlast te beteugelen. ,,Het wijkteam is er volop mee bezig’’, antwoordde hij. Stichting Welzijnswerk (SWW), gemeentelijk handhavers en de politie zitten er volgens Loohuis bovenop. ,,En dat blijven we doen.’’

Bij de elf meldingen in mei en juni is de politie volgens de burgemeester tien keer ter plaatse geweest. ,,Ik herken het geschetste beeld dat we niets zouden doen dan ook niet.’’ Loohuis zei dat al een paar keer contact is geweest met de jongeren die de overlast veroorzaken. ,,We hebben de jeugd gewaarschuwd en ook al een aantal bekeuringen uitgeschreven.’’

Loohuis kiest bij de aanpak ‘de weg van de rede’, maar zegt repressie niet te schuwen. ,,De jeugd moet zich aan de spelregels houden.’’ Binnenkort wordt een bewonersavond belegd over de problemen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.