Omwonenden in Meppel geïnformeerd over locatie teststraat corona

De mobiele teststraat in Meppel wordt over ruim een week geopend. Foto: ANP

De mobiele teststraat in Meppel komt op een leegstaand bedrijfsterrein aan de Jan Huygen van Linschotenstraat. Dat staat in een brief van de gemeente aan omwonenden van het terrein. In de teststraat van GGD Drenthe kunnen mensen zich laten testen op het coronavirus.

De nieuwe testlocatie gaat hoogstwaarschijnlijk over ruim een week open. De mobiele teststraat van de GGD stond sinds begin vorige maand in Emmen. Sinds afgelopen donderdag heeft Emmen een vaste testlocatie bij de brandweerkazerne. Ook bij het kantoor van GGD Drenthe in Assen is een teststraat voor mensen die willen weten of zij besmet zijn met het coronavirus.

De GGD Drenthe heeft ervoor gekozen om ook in Meppel een testlocatie te openen, om een betere spreiding over de provincie te krijgen. Iedereen met lichte klachten (verkoudheid of hoesten of koorts) kan zich sinds juni op corona laten testen.

Vraag naar coronatesten

De teststraat in Assen is zeven dagen per week open. In Meppel worden de openingstijden bepaald aan de hand van de vraag naar coronatesten.

De GGD Drenthe gaat er vanuit dat de mobiele teststraat in eerste instantie enkele dagdelen per week geopend zal zijn. De meeste mensen ondergaan hun test vanuit hun auto en rijden daarna direct door. Doorgaans worden zij later telefonisch geïnformeerd over de uitslag. De exacte locatie van de teststraat in Meppel is het voormalige terrein van houthandel Jan Sok.


menu