Onderhoud sloten en duikers laat zeer te wensen over

Het is zeer matig gesteld met het onderhoud van sloten en duikers in Zuidwest-Drenthe. Dat concludeert Reest en Wieden op basis van de najaarsschouw. Tussen 23 tot en met 27 november heeft het waterschap bij deze controle ruim 2000 gebreken geconstateerd: 400 meer dan vorig jaar.

De waterschappen controleren jaarlijks of sloten die overtollig water moeten afvoeren niet zijn dichtgegroeid of verstopt zijn geraakt afgevallen blad of bagger. Volgens Reest en Wieden is dit jaar op veel plaatsen te laat begonnen met de onderhoudswerkzaamheden.

Eigenaren en beheerders van sloten en duikers in Zuidwest- en Midden-Drenthe die nog niet schoon waren, hebben de afgelopen week een officiële waarschuwing gekregen. Reest en Wieden vermoedt dat een deel van de problemen ermee te maken heeft dat loonwerkers door overvloedige regenval het land niet op konden.

Waar sloten door landerijen in de regio nogal eens slecht zijn onderhouden, is het beter gesteld met de waterlopen die langs wegen liggen. Die zijn nu volgens het waterschap in het algemeen beter onderhouden dan in 2014.

Op 15 december gaat dezelfde schouwcommissie op pad voor de herschouw. Overtreders die hun sloten dan nog niet schoon hebben, worden gesommeerd de gebreken alsnog op korte termijn te herstellen. Als dat niet gebeurt, laat het waterschap dit doen op hun kosten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.