Ondernemers Rolderstraat Assen zijn overlast zat

De maat is vol voor de ondernemers in de Rolderstraat in Assen. Zij willen dat hard wordt ingegrepen tegen de overlast veroorzakende hangjeugd in de straat.

In een brief aan B en W pleit de Ondernemersvereniging NRG voor het serieus in overweging nemen van de plaatsing van camera’s in de Rolderstraat. ,,Alleen cameratoezicht in combinatie met een lik-op-stukbeleid door de politie kan ervoor zorgen dat de Rolderstraat wordt verlost van het problematische gezwel, de probleemjeugd’’, schrijft voorzitter Iwan Gajadhar.

Hinder en ergenis

Een grote groep jongeren – van voornamelijk Marokkaanse afkomst – die rondhangt voor een kapsalon in de straat zorgt, aldus de NRG, al geruime tijd voor hinder en ergernis. ,,Dit wordt afgewisseld met het plegen van strafbare feiten. De groep rijdt op bromfietsen heen en weer om te dealen in soft- en harddrugs. Dat lokt weer drugsgebruikers: van minderjarige jongeren die wiet kopen tot een advocaat die komt voor snuifcoke.’’

De NRG zegt dat de jongeren lawaai maken met brommers, op stoepen rijden, schreeuwen tot laat in de avond, hinderlijk aanwezig zijn voor een winkel, vernielingen aanrichten, afval op de grond gooien, ondernemers treiteren en ongepast gedrag vertonen naar vrouwelijk publiek. ,,Nu het weer mooier wordt, nemen de problemen toe. We moeten hier serieus werk van maken.’’

Bel getrokken

De ondernemers hebben al diverse keren aan de bel getrokken bij de gemeente. Tot een oplossing heeft dat niet geleid. Naast cameratoezicht wil de NRG dat de politieverordening wordt aangepast. Zo moet er specifiek voor de Rolderstraat een samenscholingsverbod komen en een verbod op uitdagend gedrag. Ook moeten gebieden worden aangewezen met een verbod om te bedelen voor geld of andere zaken. Verder moet gedacht worden aan gebiedsverboden voor hardnekkige hangjeugd, aldus de NRG.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.