Onderzoek kleinere kavels in Oosterveld Norg

In de eerste fase van het nieuwbouwplan Oosterveld in Norg komen mogelijk kleinere kavels voor vrijstaande woningen.

In het eerste deel van Oosterveld staan nu twintig kavels gepland variërend van 800 tot 2000 vierkante meter. Uit een enquête van de gemeente Noordenveld over het nieuwbouwplan blijkt dat er behoefte is aan kleinere kavels voor vrijstaande huizen en aan twee-onder-een-kapwoningen. ,,We kijken of het mogelijk is kleinere percelen voor vrijstaande huizen uit te geven”, zegt wethouder Henk Kosters. Dat betekent dat er meer huizen gebouwd zouden kunnen worden.

Twee-onder-een-kapwoningen komen in de tweede fase van Oosterveld aan bod. Daarvoor bereidt de gemeente een bestemmingsplan voor. Belangstellenden voor dit type woningen moeten zich wel bij de gemeente melden, benadrukt Kosters. ,,We willen hen betrekken bij de inrichting van dit deel van de wijk Waar is behoefte aan, hoe moet de omgeving eruit zien.”

Noordenveld hoopt dit jaar de plannen voor de eerste fase rond te krijgen, zodat met de bouw en de aanleg van het eerste deel van de rondweg voor de nieuwe wijk begonnen kan worden.

De Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie wil graag extra bodemonderzoek in Oosterveld. Er kunnen archeologisch waardevolle spullen in deze esgrond zitten. Volgens wethouder Kosters is er eerder onderzoek gedaan naar bodemschatten in het Oosterveld. ,,Ook in fase 1.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.