Onderzoek naar gewelddadige overval Gees verloopt moeizaam

Er zit maar weinig schot in het politieonderzoek naar de woning-overval op 30 juni in Gees, waarbij de 69-jarige Koert Elders om het leven kwam. Dat zegt woordvoerster Sylvia Sanders.

De politie hoopte dat een specifieke getuige meer informatie had kunnen geven. Twee weken geleden zette de politie een zoektocht in naar hem, omdat hij in alle vroegte op de ochtend van de overval op de kruising van de Dorpsstraat en de Tilweg was gesignaleerd.

Passantenonderzoek

De man, die zoals het vermoeden was op een camping in de buurt verbleef, werd opgespoord. ,,Hij was inderdaad die ochtend in de buurt van de plek van de overval, maar hij heeft niets bijzonders gezien.’’

De politie deed een week na de overval ook al een passantenonderzoek tussen vier en zes uur ’s ochtends, de tijdspanne waarin de overvallers toesloegen. Er werken nog steeds zo’n dertig agenten aan het onderzoek. ,,Er is geen reden om dat aantal nu te verkleinen.’’

Geschminkte mannen

Onlangs werd al duidelijk dat het niet zeker is dat het om drie geschminkte mannen gaat die de woning binnendrongen, zoals de politie in het begin meldde. Elders werd dusdanig toegetakeld dat hij later aan zijn verwondingen bezweek.

De vriendin van het slachtoffer, die getuige was van het drama, heeft gesprekken gehad met de politie over wat er is voorgevallen. In het belang van het onderzoek doet de politie daarover geen uitspraken. De overvallers namen geld en sieraden mee.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.