Onderzoek voetbalfusie Klazienaveen

Er komt een nieuw onderzoek naar een mogelijke fusie van de voetbalclubs Zwartemeer en Klazienaveen. Dit op initiatief van de beide clubbesturen.

Afgesproken is dat er een commissie wordt gevormd die alle aspecten van een eenwording in kaart brengt. Vervolgens moet zij met een advies komen richting besturen en leden van beide clubs. De commissie is ook gevraagd om met een standpunt te komen over het ogenschijnlijk meest heikele punt: de speeldag van de prestatieteams bij de heren.

De beide verenigingen hebben elk hun thuisbasis met eigen hoofdveld op sportpark De Planeet in Klazienaveen. De senioren van Zwartemeer spelen op zondag, de senioren van Klazienaveen op zaterdag. Sinds 2008 spelen de junioren van beide clubs op zaterdag samen onder de naam KZC’08.

In voetbalminnend Klazienaveen zijn flink wat mensen die er voorstander van zijn om ook beide ‘moederverenigingen’ van KZC’08 te laten fuseren. Zij denken dat door het samengaan het niveau omhoog gaat en dat er makkelijker sponsors kunnen worden geworven. Bovendien wordt de druk op vrijwilligers verlicht. Ook wijzen zij erop dat de clubs door de oprichting van KZC’08 al tijden nauw samenwerken en dat animositeit tussen de clubs in de loop der tijd grotendeels is verdwenen.

In 2013 leek een fusie even aanstaande. Zo’n tweederde deel van de leden van Zwartemeer stemde voor, maar bij Klazienaveen bleek de stemverhouding precies omgekeerd te liggen. Zij zagen de meerwaarde van zo’n fusie toen niet in. Pagina 22

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.