Onderzoek: wonen of recreëren in De Wolden?

Wonen of recreëren? Om per recreatiepark de vitaliteit in kaart te brengen, laat de gemeente De Wolden onderzoek uitvoeren.

Passend antwoord

Het college van B en W en de gemeenteraad van De Wolden zijn zoekende naar een passend antwoord op het onrechtmatig bewonen van recreatiehuizen. Op bepaalde parken gebeurt dit veelvuldig. Het college komt nu met het voorstel voor een brede aanpak, waarbij ook wordt gekeken naar parken die in recreatief opzicht wél levensvatbaar zijn.

Om erachter te komen hoe een park ervoor staat en wat er nodig is om de komende 20 jaar te kunnen blijven bestaan, wordt een externe deskundige in huis gehaald. Per park komt de deskundige met aanbevelingen.

Als blijkt dat er al permanent wordt gewoond op een park en dat het park in toeristisch opzicht geen toekomst heeft, betekent dit dan automatisch legalisering van het wonen? ,,Nee. Het antwoord op de vraag of bewoning moet worden gelegaliseerd of dat het park in het uiterste geval moet worden opgeheven, is aan de gemeenteraad. Het scannen van de parken is een eerste stap, de mogelijke consequenties een volgende. De bal ligt dan heel nadrukkelijk bij de gemeenteraad’’, laat een woordverster van de gemeente weten.

Bredere aanpak

Raad en college hebben zich door betrokkenen laten informeren. De conclusie is dat de focus tot dusver te veel lag op het onrechtmatig of permanent bewonen van recreatiewoningen. Daarom is gekozen voor een bredere aanpak, waar de raad zich volgende week donderdag over buigt.

Alle parken, al dan niet levensvatbaar in recreatief opzicht, krijgen de conclusies en aanbevelingen van de externe deskundige in handen. Die bevindingen vormen een leidraad om per park tot een maatwerkplan te komen. ,,Wij willen de hele recreatieparkensector in De Wolden vooruit helpen’’, stelt het college.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.