Ontmoetingscentrum Borger mogelijk toch niet gesloopt

Het Ontmoetingscentrum in Borger wordt mogelijk toch niet gesloopt. Met het oog op de kosten bekijkt de gemeente of het pand niet beter kan worden verkocht, of op een later moment gesloopt.

De gemeente Borger-Odoorn is al jaren bezig met een grote opknapbeurt van het centrum van Borger. Dit centrum moet de uitstraling krijgen van een karakteristiek Drents dorp. In 2014 werd de aftrap gegeven voor de herinrichting, die begon met de sloop van een deel van het Ontmoetingscentrum, het voormalige gemeentehuis. Het andere deel, waar onder meer logopedisten en fysiotherapeuten een praktijk runnen, zou er later aan moeten geloven.

Inmiddels is de reconstructie een aardig eind op weg. Er is een dorpsplein aangelegd tussen de kerk en het zuidelijke deel van de Hoofdstraat. Dit plein moet meer gezelligheid brengen en het beeld wegnemen van een plaats die wordt doorsneden door de verkeersweg N374. Om de snelheid uit het verkeer te halen, is er een extra rotonde aangelegd.

Geparkeerd

De planning was het restant van het Ontmoetingscentrum te slopen voordat de laatste fase aan snee kwam: de aanpak van de kiosken en winkels aan de Grote Brink. Daar wordt echter op dit moment al volop aan gewerkt, terwijl het Ontmoetingscentrum nog steeds fier overeind staat.

,,Het Ontmoetingscentrum is even geparkeerd’’, bevestigt gemeentewoordvoerder Peter Beukers. ,,Slopen is altijd nog een optie. We zoeken tegelijkertijd andere mogelijkheden voor het resterende deel, met name met het oog op de kosten.’’

Volgens Beukers blijft sloop op korte termijn het ideaalplaatje van het gemeentebestuur. ,,Maar we moeten bij deze reconstructie steeds bekijken of we genoeg budget hebben voor de volgende stappen. Een tweede optie is het Ontmoetingscentrum pas later te slopen; een derde mogelijkheid is het pand te verkopen. We onderzoeken op dit moment de voor- en nadelen daarvan en de kosten.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.