Onvrede bij EMCO over bevriezen salaris

Er heerst grote onvrede onder personeel van de EMCO-groep. Werknemers voelen zich door hun werkgever Vereniging Nederlandse Gemeenten als grof vuil behandeld. Wat de VNG betreft zijn loonsverhogingen en prijsindexeringen voor eens en altijd van de baan.

Een delegatie uit Coevorden beklom met spandoek de tribune tijdens de gemeenteraadsvergadering van Coevorden. Remke Panman maakte namens FNV en EMCO-groep gebruik van zijn spreekrecht om het probleem bij de raad aan de kaak te stellen.

Schandalig

,,Stel, u bent 30 jaar jong en uw werkgever geeft u geen enkele prijscompensatie of loonsverhoging tot u met pensioen gaat'', schetste hij. Panman betichtte de VNG van ,,schandalig werkgeversschap.'' ,,Wij vragen u als raad afstand te nemen van de handelwijze van de VNG.''

Bedrijven in de Sociale Werkvoorziening zoals EMCO-groep sterven op termijn uit. Wie een vaste aanstelling heeft houdt tot zijn pensioen een baangarantie.

Panman kan zich niet aan de indruk onttrekken dat dit de reden is dat de VNG de beloning van de medewerkers nu bevriest. ,,Het gevolg is nu dat de salarissen op den duur tot ver onder het minimumloon uitkomen. Zo ga je toch niet met mensen om? Los daarvan vraag in me af of dit juridisch in de haak is.''

Actie

Landelijk verdienen een kleine 100.000 mensen hun boterham bij bedrijven zoals EMCO. Volgens Panman is er landelijk grote bereidheid tot actie onder personeel in de Sociale Werkvoorziening.

Werkonderbrekingen of zelfs stakingen liggen in het verschiet. Volgende week woensdag vertrekt een delegatie vanuit Emmen per bus om tijdens een VNG-dag in Apeldoorn protest aan te tekenen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.