'Onwaarschijnlijk' dat Sharleyne zelf van flat is gesprongen: Ze was vrolijk, sociaal en had vriendinnetjes

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Sharleyne (8) zelf is gesprongen. Dat stellen deskundigen in de zaak. De schooljuffen van het meisje zeggen bovendien geen enkel signaal gezien te hebben dat ze somber was. Integendeel.

Dat blijkt tijdens de rechtszitting in Assen (die hier live te volgen is).

Agenten verbaasd: na dood Sharleyne geen groot rechercheonderzoek
Lees verder

Aan een deskundige van het Nederlands Forensisch Instituut is gevraagd hoe waarschijnlijk zelfdoding is op de leeftijd van 8 jaar. Volgens hem is dat erg zeldzaam. Tussen 1950 en 2015 zijn er vier zelfdodingen door jonge kinderen geregistreerd. Een deskundige zegt dat zelfdoding door een kind door van een flat te springen onwaarschijnlijk is.

'Levendig, vrolijk meisje'

Ook de mensen die Sharleyne kenden noemen de optie dat het 8-jarige meisje zelf is gesprongen 'niet waarschijnlijk'. Ze omschrijven haar als een levendig, vrolijk meisje. Haar juf van basisschool De Morgenster uit Hoogeveen noemt Sharleyne rustig, timide en slim. Ze was sociaal en had vriendinnetjes. Haar niveau was bovengemiddeld en ze tekende altijd vrolijke dingen. ,,Ze kwam over als een gelukkig kind.''

Niet neerslachtig

Het meisje ging volgens haar juffen met veel plezier naar school en ze was niet neerslachtig. De schoolkrachten merkten niets aan Sharleyne in de periode voor haar dood dat er iets fout zou zitten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.