Ook Blijverslening in Aa en Hunze

Inwoners in de gemeente Aa en Hunze kunnen straks aanspraak maken op een Blijverslening. Dat heeft de raad vanavond unaniem besloten.

Levensloopbestendige woning

Een Blijverslening maakt het voor burgers mogelijk langer in hun woning te blijven wonen. Vaak gaat het om ouderen of mensen met een zorgvraag. Zij hebben meestal een eenvoudige woning en een bescheiden inkomen, waardoor het niet mogelijk is investeringen te doen voor aanpassingen.

Omdat lenen bij een bank geen optie is, kunnen ze straks lenen van de gemeente. Zo kunnen ze hun woning toch levensloopbestendig maken, bijvoorbeeld door een extra slaapkamer op de begane grond te realiseren.

Communiceren

Een aantal raadspartijen waarschuwde ervoor dat de nieuwe verordening wel goed gecommuniceerd moet worden. Alleen de gemeente Hoogeveen heeft - van alle gemeenten in Drenthe - vanaf begin dit jaar een Blijverslening, maar daar heeft nog niemand gebruik van gemaakt. Ook in de gemeente Aa en Hunze is het niet bekend hoeveel mensen aanspraak willen maken op de lening.

100.000 eur o

Het college stelt eerst een budget van 100.000 euro beschikbaar. Mocht dit budget ontoereikend zijn, dan wordt het nogmaals beschikbaar gesteld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe