Ook PVV blijft vechten tegen windmolens

Kamerlid Machiel de Graaf. Foto: DvhN

Landelijke kopstukken van de PVV spraken zaterdag in Emmen met de achterban. Over vluchtelingen of de islam ging het nauwelijks, wel over windmolens.

Op de PVV-lijst voor de komende Tweede Kamer verkiezing staat geen enkele Drent. Maar dat betekent niet dat de politieke beweging van Geert Wilders de provincie links laat liggen. Dat zou ook onverstandig zijn, want bij vorige verkiezingen bleek dat er best veel PVV-stemmers in Drenthe wonen. De kiezers uit de provincie kunnen misschien wel de doorslag geven in maart.

‘Onzinmantra’s’

Dus waren Kamerleden Fleur Agema en Machiel de Graaf zaterdag in alle vroegte uit Den Haag vertrokken voor een bijeenkomst in ‘t Wapen van Emmen. Zij trokken zaterdagochtend enkele tientallen belangstellenden, de meerderheid mannen van middelbare leeftijd of ouder en overtuigd aanhanger van de PVV.

Fleur Agema, de nummer twee op de kandidatenlijst, vertelde over haar strijd tegen de gevestigde partijen. Als woordvoerster zorg zet zij zich vooral in voor de langdurige zorg voor ouderen. ,,De partijen die nu aan de macht zijn, hebben de ouderenzorg kapot gemaakt met onzinmantra’s en leugens. In plaats van de zorg te veranderen, is alleen bezuinigd. Echte problemen, zoals de regeldruk en fraude worden niet aangepakt. Wij willen dat veranderen. Daarom is het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen op ons stemmen.”

Windmolens en Trump

Haar fractiegenoot Machiel de Graaf ging in op de vele vragen uit de zaal over de windmolens die in de Veenkoloniën en in Emmen en Coevorden worden geplaatst. Niet doen, tegenhouden, was het devies uit de zaal. Ook de PVV verzet zich tegen windenergie. De Graaf zei eerlijk dat het moeilijk wordt om de komst van windmolens in de Veenkoloniën nog te blokkeren. ,,We gaan het wel proberen. We zullen tegen windmolens blijven vechten.”

Ook de dadendrang van president Donald Trump van Amerika kwam ter sprake. Trump is een groot voorbeeld voor de PVV-aanhang. Wat zou Geert als eerste terugdraaien als hij aan de macht komt?, werd aan de Kamerleden gevraagd. De Graaf: ,,Er is zo veel misgegaan dat we handen te kort komen. We gaan in elk geval voor grenzen dicht en de-islamisering.”

menu