Buurt Coevorden haalt verhaal na vermeende ontucht: ook binnenkant Poppenhare-flat flink beschadigd in nieuwjaarsnacht

De Mobiele Eenheid komt zondagavond in actie in de wijk Poppenhare. Foto: Persbureau Meter

Woedende bewoners van de Coevorder wijk Poppenhare hebben nieuwjaarsnacht niet alleen flinke schade aangericht aan de buitenkant van een portiekflat aan de Rembrandtlaan. Ze blijken ook de binnenkant flink te hebben verbouwd.

Ze kwamen verhaal halen omdat de bewoner van de flat twee meisjes uit de buurt van rond de 13 jaar zou hebben lastig gevallen. De man - vermoedelijk een statushouder - is na de vernielingen in zijn woning naar elders overgeplaatst door woningcorporatie Domesta.

Dat de vermeende ontucht een van de aanleidingen was voor de dagenlange onrust in de wijk kwam al eerder naar voren. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Ook is onbekend of er inmiddels aangifte is gedaan.

Pure verveling

In eerste instantie werd protest tegen de coronamaatregelen aangevoerd als reden voor de onrust. Anderen hielden het op pure verveling.

Rond de beschadigde portiekwoning zijn maandag camera’s geplaatst. Na zondagavond is het rustig gebleven in de wijk.

Wethouder Joop Brink heeft vrijdagochtend gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de buurtvereniging en Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Ook de gebiedscoördinator van de gemeente is erbij betrokken. Coevorden wil nadrukkelijk vanuit de wijk horen wat er momenteel leeft in de buurt. Poppenhare krijgt al jaren extra aandacht van de gemeente en woningcorporatie Domesta.

Livestream op Facebook

Twee mannen die zondag werden opgepakt tijdens de rellen, zijn na drie nachten cel weer op vrije voeten gesteld. Ze hadden een livestream op Facebook van de ongeregeldheden. Volgens de politie maakten ze zich schuldig aan opruiing, iets dat de twee zelf ontkennen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe