Ook in hoger beroep celstraf geëist voor kaalplukken Emmer zwerver

Een 52-jarige man uit Emmen moet voor het financieel kaalplukken van zwerver Berend Boerema in Emmen een half jaar de cel in. Dit heeft het openbaar ministerie voor het gerechtshof in Leeuwarden geëist.

Ook zou de Emmenaar 43.500 euro terug moeten betalen aan de Staat, omdat dit geld hem niet toebehoort. De rechtbank in Assen veroordeelde de man ruim een jaar geleden tot dezelfde straf.

Boerema was jarenlang een markante figuur in Emmen. De zwerver woonde in zijn Landrover en haalde met zijn bijzondere levensstijl ook het tv-programma Joris’ Showroom. Hij overleed in mei 2012.

Zes weken voor zijn dood klopte hij voor onderdak aan bij de 51-jarige Emmenaar. Omdat de bekende zwerver op straat werd gemist, werd naar hem gezocht. Een wijkagent trof de man in de loods van de Emmenaar aan. Hij lag in een caravan. De zieke man lag in zijn eigen uitwerpselen en was verward. Hij huilde om het feit dat zijn geliefde Landrover door de gastheer was verkocht.

Na de dood ploos een notaris uit waar het geld van de vermogende zwerver was gebleven. De Emmenaar die de zwerver onderdak had geboden bleek de rekening te beheren. Hij werd aangehouden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.