Oorbeschermers op tijdens Gamma Racing Day Assen

Met gehoorbeschermers op en vingers in de oren kijken bezoekers naar de Boss GP races op het TT-circuit in Assen.

Het is de zeventiende Gamma Racing Day, het grootste auto-, motor- en kartevenement van Nederland.

Op de tribunes zaterdag zo'n 20.000 mensen, schat organisator Lee van Dam. Het evenement, elk jaar midden in de zomervakantie, trekt geen Formule1-fanaten, maar vooral mensen die ,,die snelle raceauto's en motoren wel eens willen zien'', zegt hij.

,,Het zijn veel vakantiegangers. Mensen die op de camping in Drenthe staan en met de hele familie hier naar toe komen. Het is een dagje uit.'' Medewerkers van sponsor bouwmarkt Gamma deelden op tal van campings vrijkaarten uit.

Mika Häkkinen en Dani Pedrosa

Vaders, moeders, opa's en oma's en (klein) kinderen zitten op de tribune en kijken naar wat voorbij snelt. Of ze hebben een kaartje gekocht voor op de paddock waar ze pal langs alle wagens en motoren lopen. Ze kunnen zien hoe er wordt gesleuteld en als de coureur er is, kunnen ze handje schudden of een handtekening vragen. Op kleine parcoursen kunnen kinderen zelf op een motor of kart rijden.

Zondag verwacht de organisatie rond de 80.000 bezoekers. Dan komen onder meer Mika Häkkinen, tweevoudig wereldkampioen Formule 1, en motorcoureur Dani Pedrosa in actie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.