Oostenrijkse producent van E-bikes Gleam verkiest Emmen boven China

De Side Messenger e-bike van Gleam. Eigen foto

Het Oostenrijkse bedrijf Gleam heeft Technologies Added in Emmen uitgekozen om zijn Cargo e-bikes te gaan bouwen.

Gleam brengt e-bikes op de markt voor het vervoer van goederen in stedelijke gebieden. Men verwacht enkele duizenden e-bikes per jaar te maken. Ook de distributie van de Cargo e-bikes wordt vanuit Emmen geregeld.

Oprichter Mario Eibl van Gleam zegt specifiek voor Nederland te kiezen om zijn e-bikes te bouwen. ,,Nederland is een fietsland en consumenten staan open voor nieuwe concepten.”

‘We hebben niets met China’

Eibl ziet Nederland ook als voorloper op het gebied van strenge milieuwetgeving, wat fabrikanten van duurzame alternatieven in de kaart speelt. ,,We hebben niks met China en we gaan ook niet investeren in een eigen fabriek. De oplossing die Technologies Added heeft bedacht is voor ons ideaal, we kunnen met andere bedrijven een fabriek delen.”

Ook de verregaande digitalisering van Technologies Added en de centrale locatie van Emmen in Europa speelt mee in de keuze van Gleam.

‘Schoolvoorbeeld van nieuwe generatie ondernemers’

Voor Rob Goossens van Technologies Added is het de tweede grote klant die hij in korte tijd binnenhaalt. Kort voor de zomer werd bekend dat Etergo zijn Appscooter ook in Emmen laat bouwen. ,,Gleam is wat mij betreft een schoolvoorbeeld van een nieuwe generatie ondernemers die actief zijn in de opkomende markt van duurzame producten. Het bedrijf zelf is gevestigd in Wenen, het design komt uit Italië, de marketing wordt verzorgd door een gespecialiseerd bedrijf uit Oostenrijk en nu wordt de productie neergelegd in Emmen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe