Oosterhesselen kan ‘zandhappen’ op nieuw beachsportpark

Sportievelingen in Oosterhesselen kunnen zich vanaf nu ‘officieel’ uitleven op een nieuw beachsportpark. De Coevorder wethouder Joop Brink opende het park, dat al flink wordt gebruikt, vrijdagavond.

De komst van het beachpark is vooral te danken aan handbalvereniging HVZ/Vivendi. Leden van die club zagen een beachhandbalveld in Westerbork en bedachten dat zo’n voorziening ook in Oosterhesselen niet zou misstaan. Initiatiefnemers Liesbeth Mennink en Frits Knuppe zochten en vonden daarbij samenwerking met volleybalvereniging VVO en voetbalclub Vios.

Sportvelden aangelegd voor handbal, volleybal en voetbal

De gemeente stelde een stuk grond beschikbaar, strategisch gelegen tussen de sporthal, de tennishal, het dorpshuis en de scholen in het dorp. Met hulp van talloze fondsen en andere sponsoren zijn daar nu twee zanderige sportvelden aangelegd: een voor volleyballers en een veld voor handballers en voetballers.

‘Clubs willen hier straks ook trainen’

Volgens Mennink is het de bedoeling dat er straks ook wedstrijden en andere sportactiviteiten worden gehouden. ,,De trainers van de clubs hebben ook al aangegeven dat ze hier straks willen trainen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.