Oostermoer keert ANBO rug toe

De besturen van de ANBO-afdelingen van Gieterveen/Nieuwediep, Gasselternijveenschemond en Gasselte/Gasselternijveen hebben gezamenlijk de Senioren Vereniging Oostermoer opgericht.

Dat gebeurt uit teleurstelling over de gang van zaken bij de Algemene Bond voor Ouderen. De afdelingen volgen het voorbeeld van veel andere afdelingen in het land. De landelijke organisatie eiste een soort loyaliteitsverklaring van de besturen op straffe van uitsluiting en dat heeft kwaad bloed gezet. Ook de verdeling van de contributie was een punt van grote kritiek. Volgens de lokale besturen was het puzzelen om met het beperkte budget lokaal nog wat te betekenen voor de leden. De besturen van de lokale afdelingen in het Oostermoer-gebied hebben hun lidmaatschap van de ANBO opgezegd. Dit naar voorbeeld van inmiddels een groot aantal andere lokale ANBO-afdelingen. Die in Gieten is gestopt met de activiteiten.

De nieuwe vereniging is begonnen met 102 leden. De ANBO-leden die niet overstappen hebben geen lokale belangenbehartiger meer. De Seniorenvereniging Oostermoer sluit zich aan bij een al bestaande nieuwe landelijke organisatie. Volgens voorzitter Trijntje Hoiting heeft de nieuwe vereniging duidelijk meer financiële armslag om nieuwe activiteiten te houden voor de leden, terwijl de contributie beduidend lager is. Eens per maand wordt een seniorenmiddag gehouden in afwisselend de dorpshuizen van Gieterveen en Gasselternijveen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.