Openbaar Ministerie geeft lichaam speeltuindode Assen vrij

De wijkagent in gesprek met een bewoonster op het speelveldje in Assen. Foto ANP

Het Openbaar Ministerie heeft het lichaam van Martin (32), die zaterdag overleed tijdens een burgerarrest in Assen, overgedragen aan de familie.

Het onderzoek naar de doodsoorzaak van het slachtoffer is nog niet afgerond, laat een woordvoerster van het OM weten. ,,De resultaten van alle onderzoeken zijn nog niet bekend.”

De dove Assenaar Martin overleed zaterdag na een confrontatie met vijf bewoners in de Asser wijk Peelo. Hij zou een 4-jarige meisje in de speeltuin aan de Iemstukken onheus hebben bejegend. Volgens de politie zijn er voldoende feiten die wijzen op een zedenmisdrijf.

Schermutseling

De vader van het meisje sprak de dove man aan en daarop ontstond er een schermutseling. Buurtgenoten schoten hem te hulp en hielden de man vast tot dat de politie kwam. Toen die arriveerde bleek Martin te zijn overleden.

De politie hield de vijf mannen aan, maar zij zijn een dag later vrijgelaten. Uit onderzoek zou blijken dat de omgekomen Assenaar niet is mishandeld. Wat de doodsoorzaak van de man is, maakt de politie nog niet bekend omdat het onderzoek nog loopt.

Afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek, bepaalt het OM of de vijf mannen worden vervolgd. Ook het onderzoek naar een zedendelict gaat verder.

menu