De twee openbare basisscholen van Emmer-Compascuum, De Runde en De Meent, gaan vanaf volgend jaar, na de zomervakantie van 2022, verder als één school met de naam De Mende.

Dat is woensdagmiddag bij het stadion van FC Emmen bekendgemaakt door beide locatiedirecteuren en onderwijswethouder Raymond Wanders.

Leerlingen van beide scholen krijgen vandaag in de klas een film te zien waarin de nieuwe naam wordt onthuld.

Wie hebben de naam van de nieuwe school gekozen?

,,Leerlingen konden kiezen uit de door de leerlingenraad geselecteerde namen: De Meander, Het Avontuur en De Mende”, zegt locatiedirecteur Jaap ter Maat van De Meent. ,,Daarbij kreeg ‘De Mende’ de meeste stemmen.”

Wat betekent de ‘De Mende’?

Zijn collega Yvonne Gerdes legt uit hoe de naam van de fusieschool is ontstaan. ,,‘De Mende’ is een samenstelling van de namen De Meent en De Runde. De scholen gaan de krachten bundelen en deze naam versterkt dat gevoel.”

Lancering bij FC Emmen

Op het veld stond het bord met de nieuwe naam verstopt onder een doek. Vooraf spieken was onmogelijk, want FC Emmen-mascotte Sibi bewaakte het bord goed. Ter Maat zegt dat op de nieuwe school veel aandacht zal zijn voor bewegend leren. ,,FC Emmen was om die reden een passende locatie voor het onthullen van de nieuwe naam.”

Brede school naast De Deele: bijna 200 leerlingen

Na de fusie worden beide scholen vanaf augustus dit jaar ondergebracht in een nieuw schoolgebouw naast multifunctioneel centrum De Deele.

In deze brede school komen ook de gefuseerde christelijke basisscholen De Triangel en De Braakhekke, zodat na de zomer bijna tweehonderd leerlingen daar basisonderwijs krijgen.

Aanvankelijk zou De Braakhekke fuseren met de katholieke basisschool De Hoeksteen, maar dat plan werd halverwege 2020 stopgezet, waarna De Triangel voor een fusie in beeld kwam.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe